Коментаторът на „Евроспорт“ Николай Драгиев сподели очакванията си за полуфиналния сблъсък на US Open между Григор Димитров и Данийл Медведев. Най-добрият роден тенисист в историята и руснакът ще излязат на корта след 23:00 часа тази нощ и ще опитат да запишат най-голямата победа в кариерите им до момента.

Ето и мнението на Николай Драгиев пред tennis24.bg.

„Това ще бъде третият мач между двамата, като до момента са си разменили по една победа през 2017. Смятам, че това едва ли може да бъде сериозна база за сравнение, защото нещата се промениха много за тези две години, както за Григор, така и за Медведев.

Руснакът е голямото откритие на сезона и тенисистът с най-много спечелени мачове. Медведев игра три финала в последните си три турнира и спечели титлата в Синсинати, показвайки наистина вдъхновяващ тенис и изключителна зрялост.

Точно това обаче днес може да се обърне срещу него, заради натрупаната умора, физическа и ментална. Всяка серия в един момент приключва и всички се надяваме, че това ще направи именно Григор.

Българинът влиза по-съхранен физически в този двубой, с мач по малко, заради отказването на Чорич и с огромно самочувствие след първата си победа срещу Маестрото. Но трябва да сме наясно, че ни чака сурова битка. Медведев е играч, който не се побира в рамките, нестандартен и разнообразен, с убийствен сервис и пословичната за руснаците воля за победа и готовност да се раздаде докрай“.