Григор Димитров направи добър мач, но в крайна сметка загуби на полуфиналите на US Open от руснака Даниил Медведев, без да вземе сет.

Българинът сякаш бе играчът с по-голям шанс за успех, но 23-годишният му опонент бе по-ефективен в решаващите моменти и използва по-добре шансовете си. 

„Не звучи зле да съм на финал на турнира. Както вече казвах, имаше и приливи, и отливи в представянето ми в надпреварата. В първия сет Григор бе по-близо до победата. Аз обаче взех частта и всичко се промени“, каза руснакът.

В откриващия сет Григор навакса ранен брейк, а в края изпусна сетбол от посрещане. В тайбрека пък не бе по-добър в решителните точки.

„Щастлив съм, че съм на финал. Когато заминах за САЩ, не очаквах, че ще се представя толкова добре. Пътуването ми до финала бе лудост. Първите два рунда имах крампи. После дойдоха проблемите с публиката. Срещу Стан си помислих, че ще си ходя у дома“, разкри руснакът.

„Щастлив съм преди финала в неделя. Обичам да чета какво медиите пишат за мен, защото това ми помага да стана по-добър човек. Разбира се, сега няма да мога да изчета всичко, за да мога да се подготвя за финала. Нямам претенции за следващ опонент – сядам пред телевизора и гледам“, завърши Медведев.