Рафаел Надал показа много емоции по време на финалния мач на Откритото първенство по тенис на САЩ. Сълзите продължиха и по време на награждаването и той се разчувства още повече, когато мониторът на корта показваше моменти от предишните му победи.

"Победата означава нещо специално за мен, защото мачът се превърна в много труден в един момент. И трябваше да овладея нервите си, за да победя, заяви Надал след като прекърши Даниил Медведев (Русия) със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 674 и вдигна четвъртата си титла от Флашинг Медведев.

С това постижение пък руснакът скочи до номер 4 в ранглистата на АТР, която излиза днес.

"Тази година беше пълна с промени за мене, няма как да не съм доволен, каза руският тенисист, след което се обърна към Надал: Искам да поздравя Рафа! 19 Шлема във визитката ти - това е шокиращо и невероятно.

"Това е една от най-емоционалните вечери в цялата ми кариера и с всичката тази подкрепа тук. Тази нощ ще остане завинаги в съзнанието ми. Играх на най-големия корт, вие ме натиснахте да продължа мача и заради вас аз се борих така, както се борих, каза още новият шампион от Ню Йорк.

"По някакъв начин е добре да видя всички неща, през които преминах. Да мога да остана тук до последния мач е толкова специално за мен, добави Надал. "Преживях някои трудни моменти, особено физически. Когато имате физически проблеми, тогава нещата и психически стават много по-трудни.

"Опитах се да задържам емоцията, но в някои моменти беше невъзможно. Просто съм много щастлив. Този трофей означава всичко за мен днес, завърши Рафа Надал.