Завръщането на Анди Мъри продължи с пълна сила и шотландецът спечели „Юропиън Оупън” в Антверпен. 

Бившият №1 в света обърна Стан Вавринка с 3-6, 6-4 и 6-4, за да вземе първия си успех от март 2017-а, когато триумфира в Дубай. След това той не скри сълзите си. 

Мъри, който сега е №243 в света, претърпя операция за подмяна на тазобедрена става през зимата, но демонстрира страхотен дух и започна отново да играе на сингъл, за да вдигне сега и трофея. 

„Това означава много. През последните години и аз, и Стан имахме доста проблеми с контузии и е страхотно сега двамата да бъдем един срещу друг. Беше невероятен мач, но честно казано, не очаквах, че ще постигна това” заяви Мъри. 

Нещата за него не изглеждаха никак добре, след като в първия сет Вавринка дръпна с 3:0, след което логично затвори първата част. Във втората швейцарецът проби рано и дръпна с 3:1, като имаше възможност за още един пробив. Пропуските обаче бяха наказани, защото Мъри вдигна нивото си, върна пробива, а при 4:4 спаси още 3 брейкточки, за да пробие на свой ред и да изравни сетовете. 

В третата част имаше 4 поредни пробива, като равенството се запази до 4-4, но в решаващите геймове Мъри бе по-солиден, за да стигне отвово до върха.