Григор Димитров ще играе с французина Уго Юмбер в първия кръг на заключителния за годината турнир от сериите "Мастърс" 1000 в Париж, отреди тегленият жребий.

До момента двамата не са се срещали в официален двубой, а победителят от мача ще играе с белгиеца Давид Гофен във втория кръг.

При два успеха вероятен съперник на Димитров в третия кръг ще бъде австриецът Доминик Тийм, а последващи възможни препятствия са четвъртият в схемата Даниил Медведев и водачът в световната ранглиста Новак Джокович.

В долната половина на жребия попаднаха рекордьорите по титли от "Големия шлем" Рафаел Надал и Роджър Федерер, които са поставени под номер 2 и номер 3 и ще стартират директно от втория кръг.

В първия си мач Надал ще се изправи срещу французина Адриен Манарино или квалификант, докато Федерер ще играе с грузинеца Николоз Басилашвили или молдовеца Раду Албот.

Шампионът за 2018 година Карен Хачанов от Русия е поставен под номер 8 в схемата и ще започне директно от втория кръг, в който ще играе с германеца Ян-Ленард Щруф или квалификант.

Наградният фонд на турнира в Париж е 5,2 милиона евро.