В типичния си стил Новак Джокович отдаде заслуженото на Доминик Тийм, който снощи спечели невероятната битка между двамата на финалния турнир на АТП в Лондон. 

Мачът продължи почти 3 часа, като включваше два тайбрека, обрати и интрига до последната точка, преди радостта все пак да бъде за австриеца, който навакса пасив от 0:3 и 1:4 точки в решаващия тайбрек, правейки общо 51 уинъра в мача. 

„Не мисля, че съм имал много подобни двубои“ заяви Новак, който в кариерата си е изиграл 1076 срещи. „Той бе невероятен. Удряше топката с всичка сила всеки път и почти винаги тя намираше корта“ добави Джокович. 

„Не пропускаше нито една възможност да натисне и от форхенд, и от бекхенд. Беше изключителен. Знам как играе, но това бе нещо наистина необикновено. Надмина много високото си ниво. Борих се до последно и в тайбрека всичко изглеждаше гарантирано, тъй като водеха с 3:0 и 4:1. Може би трябваше да бъда по-агресивен в тези моменти, но все пак поздравления за него“ изтъкна сърбинът, който ще играе с Роджър Федерер в сблъсък за полуфиналите. 

„Все още съм в турнира, така че сега предстои битка с Роджър. Победителят продължава, загубилият отпада. Просто е“ бе лаконичен Джокович, който води на швейцареца с 26-22 победи в преките мачове.