Роджър Федерер е на полуфинал на финалния турнир на АТП в Лондон, след като срази Новак Джокович с 6-4 и 6-3 само за 73 минути игра. 

В „О2 Арина“ 38-годишният швейцарец изигра почти перфектен двубой, с което успя да се наложи над сърбина за първи път от 4 години. 

„Играх невероятно, но знаех, че трябва да бъде така, за да имам шанс срещу Новак. Наистина се получи нещо магическо“ заяви Федерер, който с победата ликвидира шансовете на Джокович да завърши годината като №1 и Рафа Надал ще остане на върха. 

Федерер бе агресивен и отличен при сервиса, като направи 23 уинъра и едва 5 непредвизвикани грешки, което бе страхотно. Освен това игра много силно на ретур.  В първия сет загуби едва 3 точки при свой начален удар и след като направи пробив затвори първата част. 

Във втората Маесторото направи пробив за 3-2 гейма след грешка на Джокович, а след това стигна до крайната победа и след още един пробив. 

„Сервивах отлично, изпълних перфектно плана за двубоя и наистина съм страшно доволен от представянето си“ заяви Федерер, който на полуфиналите ще играе с победителя от другата група, който още не е ясен.