Александър Зверев стана последният полуфиналист в Лондон и продължава да защитава титлата си на финалния тенис-турнир за годината. 

В решаващ сблъсък той победи Данийл Медведев с 6-4 и 7-6, за да завърши втори в групата след Стефанос Циципас. Рафа Надал също приключи с две победи, но заради поражението си от Зверев няма да продължи напред. 

„О2 Арина е много специално място за мен, тъй като тук играя най-добрия си тенис. Атмосферата е невероятна, но ще трябва да бъда на най-доброто си ниво, за да имам шанс до края“ коментира Зверев. 

Той проби подаването на съперника в първия гейм, което се оказа достатъчно за победата в сета. Във втората част се стигна до тайбрек, в който Медведев допусна ключова двойна грешка, след което Зверев затвори мача. Победителят бе много стабилен при свой начален удар, като спечели 88% от точките си на първи сервис. 

Така на полуфиналите утре Зверев ще се изправи срещу победителя от другата група – Доминик Тийм, като двубоят няма да започне преди 22:00 часа. В ранния мач не преди 16:00 часа, ще се срещнат Стефанос Циципас и Роджър Федерер.