Стефанос Циципас постигна още една впечатляваща победа в младата си тенискариера, след като удари легендата Роджър Федерер с 6-3 и 6-4, за да стигне до финала на последния турнир за годината. 

В „О2 Арина” в Лондон, 21-годишният грък бе изключителен при брейкточките на швейцареца, като спаси 11 от 12 възможни, а освен използва своите моменти, за да стигне до успеха след час и 36 минути игра. 

„Много съм горд от себе си. Насладих се на двубоя, но понякога се чудиш на себе си как си успял да преодолееш всичките тези трудности. Затова съм изключително щастлив, че спасих толкова точки за пробив срещу Роджър, който бе страхотен през тази седмица тук” заяви Циципас, който за титлата ще срещне Доминик Тийм или Александър Зверев. 

В първата част младокът отрази серия точки за пробив, преди да се стигне до 13-минутен гейм, в който се нуждаеше от 7 сетбола, преди все пак да спечели с 6-3 за 44 минути. 

Във втория сет Циципас отново спечели рано подаването на Федерер, който все пак успя веднага да върне пробива. Веднага след това обаче, гръцкият тенисист отново взе предимство, а след това спечели сервисгеймовете си до края, за да стигне до триумфа.