Доминик Тийм се класира за първия си финал на заключителния тенистурнир за годината, след като победи шампиона за 2018-а Александър Зверев със 7-5 и 6-3 в „О2 Арина” в Лондон. 

Австриецът показа по-здрави нерви във важните моменти, като не допусна нито един пробив в своето подаване, отразявайки всичките 4 възможности на съперника, който от своя страна се пропука и няма да защитава титлата си. 

„Това е моя голяма мечта, която се сбъдва. Това е един от най-големите и престижни турнири и да мога да играя на финала в него е наистина нещо нереално за мен. Да спечеля срещу толкова силен съперник е голямо постижение и съм много щастлив” заяви Тийм, който ще играе срещу Стефанос Циципас за отличието. 

Това ще е първи сблъсък за отличието в надпреварата между тенисисти играещи бекхенд с една ръка от 2006-а, когато Джеймс Блейк и Роджър Федерер бяха един срещу друг. 

В първия сет Тийм осъществи пробив при последната възможност, използвайки и двойна грешка от страна на Зверев. След това спечели подаването на германеца в средата на втората част, повеждайки с 4-2, което се оказа решаващо за успеха.