Григор Димитров загуби втория си мач от демонстративния турнир Kooyong Classic. Първата ни ракета загуби с 4-6, 2-6 от Ник Кириос за около час игра. Срещата мина в духа на приятелския сблъсък, като и двамата тенисисти не влагаха твърде много сили, очаквайки жребия за Australian Open и пазейки се за първия турнир от Големия шлем през годината.

„Позагубих концентрацията си, когато бях пробит в първия сет. Ако не си взимаш подаванията срещу Ник, става трудно. Той сервира невероятно. Условията са трудни, но това е обстановката в момента. Остават няколко дни до Australian Open и е важно да се концентрираме върху правилните неща. Не идвам за първи път в Мелбърн и знам какво да очаквам по отношение на условията“, каза Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

Австралиецът разчиташе предимно на началния си удар, действаше много концентрирано и търсеше бързи точки. И двамата удържаха подаванията си в началото на срещата и играеха достатъчно стабилно. При 4-4 Григор изостана 15-40 и спаси първия брейкбол с атрактивно воле, на втория обаче игра на втори сервис и опонентът му се възползва с ретур уинър по правата – 4-5.

Ник сервираше за сета и го взе, печелейки последното си подаване от частта, доминирайки от начален удар – 6-4.

Димитров влезе във втория сет с няколко неточности и допусна брейк за 1-2. В следващия си сервис гейм Кириос за първи път имаше големи колебания и даде доста възможности на опонента си, но в крайна сметка затвърди – 3-1.

Това даде началото на серия от точки за представителя на домакините, който покачи на 4-1, а до края на двубоя запази аванса си – 6-2.

В официалния общ баланс българинът продължава да води с 3-1 победи, последната от които дойде на Australian Open през 2018 година. Преди това загуби от него в Бризбън, а най-паметният му успех е от Синсинати през 2017, когато водещият ни тенисист надигра австралиеца на финала и вдигна първата си Мастърс титла.