Мачът, който всички очакваме още от тегленето на жребия. Ник Кириос се справи с Карен Хачанов с 6-2, 7-6(5), 6-7(6), 6-7(7), 7-6(8) и е време за сблъсък с Рафаел Надал на осминафиналите на Australian Open.

„Луда работа. Не знам какво да кажа. Нищо подобно нямаше да е възможно без хората от екипа ми. Срещата беше епична, не знам какво се случи. От психическа гледна точка не беше лесно, даже си мислех, че накрая ще загубя“, каза победителят, цитиран от tenniskafe.com.

„Карен е истински воин. Игра два маратонски мача един след друг, не е лесно. Той е невероятен. Това е една от най-добрите победи в кариерата ми. В общия баланс Надал води срещу мен. Той е един най-великите тенисисти. Но сега не мисля за него. Мисля за крака си и да хапна нещо. Той е шампион, надявам се да бъде достатъчно да дам всичко от себе си срещу него“.

Представителят на домакините отново показа чудесен тенис, като преодоля световния №17 за 4:24 часа.  Австралиецът притежаваше инициативата през първата половина от срещата, но изпусна да я завърши в три сета и трябваше да се бори в четвъртия с подобрилия представянето си Хачанов, като отстъпи, а драмата бе пълна в тайбрека до 10 точки на петия сет. По време на мача Кириос записа 72 уинъра и 37 непредизвикани грешки.

Ключова бе играта му на втори сервис на противника, като Ник често разчиташе добре началния удар на Хачанов, посрещаше го на крачка в корта и получаваше предимство в разиграването още от ретура.