Григор Димитров не успя да се завърне в "Топ 20" на световната ранглиста. Най-добрият ни тенисист допусна втора поредна загуба от канадския талант Феликс Оже-Алиасим. 28-годишният хасковлия падна с 4:6, 2:6 във втория кръг на турнира в Ротердам (2 013 855 евро), който е от ниво АТР500.

Така той отново не успя да вземе сет на 19-годишния тийнейджър, който го спря през миналия сезон и на тревната настилка в Куинс."Това със сигурност беше най-добрият ми мач от началото на годината. От първата до последната минута играх силно. Проведох почти перфектен мач. Диктувах повечето точки, сервирах добре, бях добър на ретур -много съм доволен", сподели след края на двубоя Оже-Алиасим.Мачът бе директна битка за влизане в Топ 20 на ранглистата.

При успех Григор щеше да заеме 20-ото място, изпреварвайки канадеца и Ник Кириос. Вместо това сега той най-вероятно ще остане на 22-а позиция, където ще осъмне в понеделник. Следващият турнир, в който българинът ще участва, е в Акапулко ($2 000 845). Той започва на 24 февруари.