Световният номер 6 Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Дубай, след като победи германеца Ян-Ленард Щруф с 4-6, 6-4, 6-4.

Щруф започна много солидно двубоя, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна стигна до един пробив, за да поведе в резултата. Циципас вдигна нивото във втората част и я спечели с 6-4, вкарвайки мача в решаващ трети сет. В него гръцкият тенисист бе почти безгрешен при подаванията си, като загуби едва пет точки на собствен сервис и реализира една от шестте си възможности за пробив, за да стигне до крайния успех след два часа и 22 минути игра.

По този начин Циципас се класира за полуфиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу британеца Дан Еванс, който по-рано днес победи Андрей Рубльов с 6-2, 7-6(9). В първия сет 37-ят в света Еванс доминираше и проби два пъти съперника си, за да поведе в резултата, но втората част бе много по-оспорвана, като двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който британецът се наложи с 11-9, за да затвори мача след два часа и 11 минути игра. “Беше тежко в края, но се борих и накрая успях. Просто не ми се играеше още един сет. Мисля, че това ме мотивира да се боря”, коментира Еванс след двубоя.

Това ще бъде първа среща между Циципас и Еванс в Тура. /БГНЕС