Григор Димитров и Рафаел Надал на един корт означава гаранция за шоу. Двамата съперници и добри приятели зарадваха феновете в Атланта с демонстративен мач в „Energy Center“, в който световният №2 надделя със 7-5 6-3, пише Tenniskafe.com.

Макар двубоят да бе приятелски, стадионът с капацитет 13,100 седящи места изглеждаше пълен, а привържениците показваха подкрепата си към двамата през цялото време.

Събраните средства от билети ще подпомогнат фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието, носещо името The Premier Live Atlanta Challenge.

Нямаше как победителят да не изрази суперлативите си към своя опонент Григор Димитров след края на двубоя: „Той е един от играчите, които искаш да наблюдаваш, заради стила и характера му. Освен това прекарваме време заедно в Майорка. Тренираме, качваме се на лодка, ловим риба. Мисля, че нашето приятелство преминава отвъд тениса и това е най-важното“.

„Благодарим на всички за поканата – това е страхотно събитие и невероятна възможност“, сподели Надал. „Това е първият път, в който съм в Атланта, и съм супер щастлив“.
Освен с качествен тенис, Григор и Надал впечатлиха с шоу. Димитров повика човек от трибуните, който да заеме мястото му в едно от разиграванията, а самият той седна на неговата седалка на първи ред, за да наблюдава размяната на удари с Рафа.

На корта излязоха и деца, които изпълниха мечтите си да поиграят срещу двамата топ тенисисти.  

Интересен факт бе, че испанецът и българинът не разполагаха със системата „ястребово око“ и това доведе до някои противоречия. Всичко обаче, разбира се, остана в кръга на шегата.

Организаторите в Атланта обявиха преди мача, че на разположение ще бъдат 100 седящи места на първи ред, а единственият начин феновете да могат да гледат срещата от тази позиция е като присъстват на благотворителна вечеря на 1 март, приходите от която отиват за фондацията на Рафа и за Националната тенис фондация на САЩ.

Надал и Димитров имат изиграни 14 официални мача помежду си, а бившият №3 е с една победа. Тя дойде на четвъртфиналите в Пекин през 2016.

През изминалата събота Григор имаше своите шансове в равностоен сблъсък със световния №2 в Акапулко, но не успя да се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на турнира. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути, а ден по-късно стигна и до титлата.

„Той ме води доста в общия баланс, но се надявам да го настигна, докато все още играе“, каза Димитров в интервю за CBS преди двубоя. „Рафа е специален, изключителна личност е. Прекарал съм много време с него – както на корта, така и извън него. Тренирали сме, били сме заедно извън игрището. Много съм научил от него“.

„Имах труден период преди време и тогава тренирах с него, след това формата ми много се подобри. Всичко е позитивно около него. Доста сме и играли помежду си“, сподели Григор.

Следващите официални мачове на Димитров и Надал ще бъдат в Индиън Уелс. Надпреварата е в периода 12 – 22 март.