Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски разкри, че е отказал огромната сума от 100 хиляди долара от организатори на черно тото, за да загуби мача си от първия кръг на Откритото първенство на Австралия през 2009 година срещу французина Арно Клеман.

Тенисът е един от спортовете, които страдат най-много от мафията със спортните залози, но по-често тя се насочва към тенисисти извън топ 200 на световната ранглиста, а сега за първи път играч от елита, който е спечелил четири титли от Тура в кариерата си, разкрива, че е получил такова предложение. “Предложиха ми го двама души, които заявиха, че са подкрепени от “инвеститори”. Отказах им, но въпреки това загубих мача, въпреки че водех с 2-1 сета”, сподели Стаховски.

След срещата украинецът е подал сигнал до органа, който се бори с уредените мачове в тенис – Агенция за тенис интегритет (ITU). “Те ме попитах кой ми е направил предложението. А аз ги попитах: “Готови ли сте да предпазите семейството ми? Защото те са само пионките, а хората зад тях са опасни. Цялото ми семейство е в Украйна”. Те ми отговориха, че не могат да ми гарантират нищо”, допълва Стаховски, който постигна звездния си миг през 2013 година, когато победи Роджър Федерер във втория кръг на Уимбълдън в четири сета и сложи край на невероятната серия на швейцареца от 36 поредни четвъртфинала в турнири от Големия шлем. /БГНЕС