Най-успешният български тенисист Григор Димитров явно е почувствал нужда да разкрие как се чувства по време на пандемията от коронавирус, заради която няма спорт. 

Ето какво написа цитираният от "24 часа" наш тенисист в Калифорния, където е в последните няколко месеца.

"Дните отминават, а аз не мога да спра да мисля колко ми липсват състезанията. За първи път от 24 години усещам истинска несигурност, когато излизам навън.

Липсва ми подготовката, да карам колата си към кортовете, пеперудите в стомаха, когато обявяват името ти на централния корт, когато започваш мача и за минута чувстваш, че светът спира и всички наоколо мислят за едно и също нещо, а ти се радваш, че си използвал открилия се шанс да си на това място.

Благодарен съм на моя спорт, който ми даде всичко, което мога да пожелая (понякога с големи разочарования), научих неща, които излизат от границите на спорта. Непрекъснато се срещам с нови предизвикателства. Благодаря ти, тенис. Липсваш ми!

Благодаря на моите родители, че ми дадоха толкова ценни уроци в живота. Трябваше да порасна бързо, но в този процес се научих да прощавам и да обичам, да бъда упорит и да посрещам усмихнат предизвикателствата на живота. Научих се да не се отказвам.

От това, което ни се случва, можем само да научим нещо и да излезем от трудния период като по-добра версия на самите себе си. Нека се обичаме да бъдем мили един към друг. Любов и подкрепа от мен за всички. Ще се преборим заедно."