Спечелилият 12 титли от турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" Рафаел Надал изрази мнението, че рано или късно неговият рекорд ще бъде подобрен.

"Всички знаят за успехите ми на "Ролан Гарос". Това е много и съм го постигнал много трудно. Но аз съм обикновен човек, не знам кога, но моят рекорд в Париж ще бъде подобрен. И това не е страшно. Животът ми ще продължи и след това и ще се гордея с постиженията си. Когато приключа кариерата си няма да мисля за титлите. Щастието не се измерва с купи и рекорди", заяви испанският левичар, цитиран от ESPN.

Надал гледа филосовски на върховите постижения в тениса.

"Разбира се, че е приятно да чупиш рекорди. В нашето време трима надминахме Пийт Сампрас по титли от Шлема. Но аз разбирам, че ако си успял да постигнеш нещо голяма, все някога ще дойде нов играч, който ще направи нещо още повече", коментира 34-годишният Рафа, цитиран от БНР.

По-рано шесткратният шампион от "Ролан Гарос" Бьорн Борг заяви, че никога няма да се роди подобен тенисист като Надал и никой не може да подобри постиженията му на червени кортове.