Григор Димитров призна, че е дал положителен резултат след тест за коронавирус. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист напусна изненадващо турнира от надпреварата “Адриа Тур” в Задар. 

“Здравейте всички, искам да уведомя всички фенове и приятели, че дадох положителен резултат за Covid-19 в Монако. Искам да уведомя всички, с които съм имал контакт в последните дни, за да вземат нужните предпазни мерки. 

Съжалявам за неудобството, което може да съм причинил. Вече съм си вкъщи и се възстановявам. Благодаря ви за подкрепата и моля ви, пазете се”, написа Григор в Инстаграм.

Най-добрият ни тенисист изигра само един мач в хърватския град, като загуби с 1:4 и 1:4 от Борна Чорич. В края на двубоя Гришо превантивно не стисна ръцете на противника и на съдията. 

Днес хасковлията трябваше да играе с Новак Джокович, но заяви, че напуска надпреварата заради преумора. „Благодаря на всички за съобщенията и грижите, които получих. Искам да кажа, че ще се оправя. Това е резултат от физически усилия и излагането на слънце през последните няколко дни – ще трябва да пропусна последния ден в Задар“, заяви Гришо след решението си. 

След като се прибра в Монако, Димитров е бил подложен на обстойни изследвания и диагностициран с вируса.