Първата ракета на България Григор Димитров не се е записал за участие на АТР 500 турнира във Вашингтон, с който ще бъде подновен професионалният тенис при мъжете след близо петмесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

Турът ще бъде рестартиран с надпреварата на твърди кортове в столицата на САЩ,на 14 август, но в него ще участват едва трима играчи от топ 10 на ранглистата.

Водач в схемата ще бъде световният номер 5 Данийл Медведев, а гъркът Стефанос Циципас и белгиецът Давид Гофен са другите участници от първата десетка. Роберто Баутиста Агут, Диего Шварцман, Карен Хачанов, Денис Шаповалов, Кристиан Гарин и Феликс Оже-Алиасим са играчите от топ 20, които са се записали за участие, съобщи БГНЕС.

Все пак Димитров има шанс да се появи във Вашингтон, ако поиска и получи "уайлд кард" от организаторите.

По-рано тази седмица Григор Димитров обяви, че е дал негативна проба за коронавирус и че няма търпение да започне подготовка за участието си в турнирите на твърди кортове в Съединените щати.

Възможно е той да играе на Мастърс 1000 турнира от Синсинати, който започва на 22 август, и ще се проведе в Ню Йорк. Седмица по-късно там започва и US Open по предварителната програма. Миналата година българинът стигна до полуфиналите на състезанието от Големия шлем.