Първата ракета на България Виктория Томова е дала положителна проба за COVID-19 преди днешния си мач от квалификациите на турнира в Палермо, с който професионалният тенис трябваше да направи своето завръщане след повече от четиримесечна принудителна пауза зарази пандемията от коронавирус.

По-рано днес организаторите на надпреварата обявиха, че една от участничките в турнира е заразена с коронавирус, но не назоваха нейното име. Малко след това обаче бе обявено, че Томова се оттегля от турнира поради заболяване, след което стана ясно, че именно тя е дала положителна проба за новия вирус. В последствие местни журналисти разкриха, че 130-та в световната ранглиста българка е изолирана в болница, но няма никакви симптоми на заболяването.

В първия кръг на квалификациите Томова трябваше да се изправи срещу украинката Марта Костюк, която сега ще има друга съперничка.

Организаторите на турнира в Палермо подчертаха, че са спазени всички противоепидемични протоколи и турнирът може да продължи, като най-близките контактни хора на Томова ще бъдат подложени на тестване.