Австралиецът Ник Кирьос се оттегли от предстоящия Ю Ес Оупън и отново разкритикува някои от своите колеги в професионалния тур за решенията им да пренебрегнат здравните съвети по време на пандемията от коронавирус.

Той последва сънародничката си и номер 1 при жените Ашли Барти, която също отказа участие в надпреварата от 31 август до 13 септември по-рано тази седмица.

„Няма да играя тази година на Ю Ес Оупън. Боли ме да не бъда на една от най-големите арени в спорта – „Артър Аш Стейдиъм“. Но се оттеглям заради моите сънародници от Австралия, заради стотиците и хилядите американци, които загубиха живота си, заради всички вас. Решението е мое“, сподели той във видео в социалните мрежи.

Кирьос не е имал проблеми с Американската тенис асоциация и провеждането на турнира или участието на играчи „стига всички да се държат подходящо и безопасно“.

25-годишният тенисист добави, че разбира нуждата от провеждане на надпреварата за ресторантьорски персонал и чистачи. Въпреки това, световният номер 40 отново разкритикува някои от своите колеги, с които е в словесна война в последните два месеца след избора им да участват в демонстративния турнир Адриа Тур, организиран от Новак Джокович, в Европа.

Световният номер 1, Борна Чорич, Григор Димитров и Виктор Троицки дадоха положителни проби за коронавирус по време на съревнованието, което беше преждевременно прекратено преди финала в Задар.

„Тенисисти, трябва да работите в интерес един на друг и да работите заедно. Не може да танцувате на маси, да пътувате из Европа или да организирате демонстративен турнир. Това е толкова егоистично. Помислете за останалите хора поне веднъж – това е вирусът“. /БГНЕС