Вече е напълно сигурно, че Рафаел Надал няма да защитава титлата си на US Open. Това сподели самият той в Twitter.

„Това е решение, което не ми се искаше да вземам, но реших да послушам сърцето си и в момента предпочитам да не пътувам. Ситуацията е много сложна в целия свят, заразените с Covid-19 се увеличават и изглежда така, сякаш нямаме никакъв контрол над положението“, написа Матадора в серия от публикации в социалната мрежа.

„Моите уважения към USTA, организаторите на US Open и ATP за това, че правят всичко възможно да организират турнира заради играчите и феновете пред екраните по целия свят“, се казва в друга от публикациите на 19-кратния шампион от Големия шлем.

Така Надал потвърди официално това, което всички фенове на тениса очакваха – че ще пропусне турнира в Ню Йорк и ще се подготвя за любимия си Ролан Гарос, пише tenniskafe.com.

Много от звездите на ATP и WTA заявиха, че не планират да играят на US Open, като е вероятно в следващите дни още от играчите да се откажат официално от участие в турнира. През последните дни това направиха Ник Кирьос и лидерката в ранглистата при жените Ашли Барти. Втората в света Симона Халеп също заяви, че няма да играе извън Европа поне до края на годината.