Ръководството на Sofia Open има удоволствието да обяви на феновете на тениса, че юбилейното пето издание на турнира от сериите АТР 250 ще се проведе в седмицата, започваща на 9 ноември 2020 г. България ще бъде една от малкото държави в света, които ще проведат турнира от АТР тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус.

Според обявения от АТР актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани турнирите от Големият шлем Ю Ес Оупън и Ролан Гарос, Мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел, а сезонът ще завърши с Финалите на ATP в Лондон.

Турнирът в Рим ще се проведе със седмица по-рано от предварителния график след отмяната на Мастърса в Мадрид поради пандемията от коронавирус. Няма да има заключителен Мастърс на осемте най-добри от следващото поколение тенисисти – всички до/на 21-годишна възраст. Мастърсът в Рим ще стартира на 14 септември, а седмица по-късно е надпреварата в Хамбург. Ролан Гарос започва на 27 септември, а турнирът в Санкт Петербург ще бъде от категория 500 за тазгодишното си издание.

Ръководството на Sofia Open проведе редица разговори с ATP Tour, за да се намери начин и подходяща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на феновете на тениса в България, които демонстрират голям интерес и през годините създават изключителна атмосфера в “Арена Армеец”, наслаждавайки се на живо на звезди на световния тенис. На следващ етап се очаква детайлна информация за Sofia Open 2020, за билетите и за условията за достъп до “Арена Армеец”, които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.

„Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства“, заяви президентът на АТР Андреа Гауденци.


Ето и актуализирания временен календар за 2020:

22 август – Синсинати
31 август – Ню Йорк
7 септември – Кицбюел
14 септември – Рим
21 септември – Хамбург
27 септември – Ролан Гарос
12 октомври – Санкт Петербург
19 октомври – Виена
2 ноември – Париж
9 ноември – София
15 ноември – Финалите на ATP в Лондон. /БГНЕС