Цветана Пиронкова направи страхотно завръщане на корта, след като победи Людмила Самсонова с 6:2, 6:3 в първия кръг на турнира от Големия шлем US Open.

Това беше първи мач от повече от 3 години насам за нашето момиче. Въпреки това пловдивчанката показа, че се е подготвила добре за завръщането си на корта и напълно надигра младата си опонентка.

Началото на двубоя в Ню Йорк се забави с повече от час заради дъжд. В първия сет Цвети проби рускинята на два пъти - в шестия и осмия гейм, а във втория сет пловдивчанката отново тръгна по-добре и регистрира пробив в шестия гейм.

Рускинята успя да върне пробива, но Цвети проби решително за 5:3 и след това си взе подаването. След като отстрани намиращата се на 120-ото място в световната ранглиста Смсонова, Цвети ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса.

В другата срещата с българско участие, която се игра по същото време, Виктория Томова отпадна от US Open. Софиянката отстъпи с 5:7, 5:7 пред 22-ата поставена представителка на домакините Аманда Анисимова след близо час и половина игра.

По-късно най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Томи Пол. Битката между двамата ще започне тази нощ около 02:00 часа българско време.