"Опитвах се да се фокусирам върху всяка една топка - да играя в настоящето, да се абстрахирам от това, което се е случило в миналото", заяви първата ни ракета Григор Димитров след успешния си старт на US Open срещу американеца Томи Пол.

"Имах добър игрови план. Мисля, че използвах добре периметъра на корта. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което допълнително ми даде комфорт и спокойствие в играта", добави най-добрият ни тенисист, цитиран от "Монитор".

"Мач с мач не си приличат. Винаги е различно. За мен най-важното е да изпитам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм, че имам шанса отново да играя. Не бих казал, че съм на 100% физически, но се движа в правилната посока. Кондицията ми се подобрява", коментира още Гришо и продължи:

"Това, че прекарах доста дълго време тук ми помогна да се адаптирам – ден след ден се чувствам по-добре. Опитвам се да контролирам нещата, които мога. По принцип имам голям репертоар от удари, но винаги трябва да намериш начин да ги използваш. Надявам се, че с всеки следващ мач ще развивам играта си, ще ставам по-добър."