Шок разтърси света на тениса, след като Новак Джокович бе дисквалифициран в 4-ия кръг на ЮЕс Оупън и напусна надпреварата. 

Сърбинът, който бе основен фаворит за 18-ата си титла от Големия Шлем и бе спечелил всичките си 26 мача до момента през сезона, удари неволно с топка един от лайнсмените и бе изгонен. 

Жокера бе загубил гейм срещу Пабло Кареньо Буста, за да изостане с 5-6 в първия сет, когато прибирайки се към мястото да почивка, удари ядосан топката, след което тя срещна една от съдийките на линията, която се свлече на колене. 

Сърбинът определено действа неволно под въздействие не емоциите и веднага се извини, но след няколкоминутни консултации, в които участва и главният съдия на турнира, бе взето решение за дисквалификацията на Джокович. 

Отпадането на фаворита означава, че някой за първи път ще спечели титла от Големия Шлем, след като вече не остана човек, който е триумфирал в подобна надпревара. От началото на 2005 Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал спечелиха 52 от 61 мейджър-турнира, като последният извън тях, който триумфира бе Стан Вавринка през 2016-а.