Цвети Пиронкова срещу Серина Уилямс е един от интересните сблъсъци от четвъртфиналите на "US Open".

Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира тази среща. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

На US Open се случва нещо невероятно. Кой би могъл да си представи, че Цветана Пиронкова ще стигне до четвъртфиналите? Българската тенисистка се завърна след много дълга почивка поради майчинство и играе толкова добре… За мен наистина е загадка как успя да стигне толкова далеч.

В нейната игра няма нищо особено. Тя по-скоро търкаля топката по корта с не много високо темпо, не удря мощно, но съперничките й правят много грешки. Пиронкова обаче е стабилна – нещо много важно в съвременния тенис. Въпреки че дясната й ръка е много слаба, с лявата удря по-добре.

Мисля, че няма особени шансове да победи Серина Уилямс с такъв тенис. Това би било вече твърде много. Американката постепенно добавя положителни неща в играта си. Тя изикра много труден мач срещу Мария Сакари, като на моменти отстъпваше сериозно в игрово отношение.

Това обаче ще й се отрази със сигурност и ще влезе по-концентрирана срещу българката. Тук според мен няма много въпросителни, ясно е, че Серина ще направи повече грешки, но и ще спечели повече в самия мач. Играта на Пиронкова е твърде мека за Уилямс. Американката ще вземе своето.