Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна на старта на турнира на клей в Истанбул, който е от категория Интернешънъл. Тя отстъпи на преминалата квалификациите Южени Бушар от Канада с 2:6, 4:6 след 95 минути игра.

Мачът не започна добре за 25-годишната софиянка, която допусна два пробива и стартира с 0:3 гейма, информира БНР. Томова върна единия брейк, но достигалата до №5 в света канадка тутакси направи нов и до края на сета съхрани преднината си.

Вторият сет беше по-равностоен.  До 3:3 двете си размениха по два пробива. Бушар след това направи нов, който успя да затвърди за 5:3. След това Виктория сервираше за оставане в мача и се справи със задачата. 26-годишната тенисистка от Монреал подаваше за място на осминафиналите. Томова отрази един мачбол, но при втория капитулира.

Българката реализира три пробива от девет възможности, а допусна шест от също толкова шансове. Тя спечели само 38 процента от точките при разигран първи сервис срещу 56 процента за съперничката.