Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че не може да гарантира, че няма да направи подобна грешка, довела до дисквалификацията му на Ю Ес Оупън, след като удари неволно с топка съдия на линията, но ще направи всичко възможно, за да избегне повторение на инцидента.

Сърбинът бе изхвърлен от Откритото първенство на САЩ в четвъртия кръг, след като удари неволно в знак на разочарование лайнсмен след загубен гейм в края на първия сет с Пабло Кареньо Буста от Испания. Ударът на Ноле попадна в гърлото на жената и предизвика падането й на земята.

Джокович заяви, че е посъветвал пострадалата съдийка на линията да отиде на лекар след инцидента на Флъшинг Медоус.

„Не е като гръм от ясно небе. Не мога да обещая или гарантирам, че няма да направя нещо подобно в живота ми. Ще дам всичко от себе си, очевидно, но в живота всичко е възможно“, каза той на днешната си пресконференция преди старта на Мастърса в Рим. След инцидента организаторите на турнира потвърдиха, че Джокович е бил глобен с 250 000 долара – наградният фонд, спечелен от него за достигането до осминафиналната фаза.

33-годишният тенисист бе глобен и с допълнителни 10 000 долара за неспортсментско поведение. „Правилата са ясни. Приех ги и трябваше да продължа напред. Точно това и направих“, завърши номер 1 в света. Джокович почива в първи кръг в италианската столица като поставен под номер 1, а във втори ще се изправи срещу победителя от двойката Тенис Сандгрен и Салваторе Карузо. /БГНЕС