Григор Димитров и Даниел Евънс от Великобритания отпаднаха на двойки на тенис турнира в Рим, който е от сериите Мастърс 1000. Двамата отстъпиха на аржентинците Масимо Гонсалес и Диего Шварцман със 7:5, 2:6, 8-10 след час и половина игра.

Мачът не започна добре за европейското дуо, което допусна пробив при сервис на британеца за 1:2. В десетия гейм Гонсалес сервираше за сета, но Димитров и Евънс успяха да върнат пробива. При следващия сервис гейм на Шварцман Григор и партньорът му стигнаха до два сетбола и реализираха още първия след пресечка на мрежата на Евънс след отличен ретур на българина, информира БНР.

Южноамериканците стартираха с пробив следващата част, а после направиха и още един за 3:0. Европейците прекъснаха негативната серия при 1:4 при начален удар на Димитров. В крайна сметка Гонсалес и Шварцман изравниха частите.

В дългия тайбрек двойна грешка на Гришо донесе първия минипробив за 4-5 точки. Аржентинците стигнаха до два мачбола след вола в аут на 29-годишния хасковлия. Той отрази първия с хубав сервис, но при втория Шварцман сложи точка на срещата с удар на мрежата.

Димитров продължава на единично и утре ще играе във втория кръг срещу победителя от срещата Миомир Кецманович - Йошихито Нишиока.