Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова загуби във втория кръг на квалификациите на „Ролан Гарос“.

Поставената под №12 в схемата отстъпи на Рената Сарасуа от Мексико с 3:6, 4:6 след 107 минути игра и така приключи нашето участие в пресявките.

В петия гейм Томова имаше три възможности да пробие, но не успя. Мексиканката на свой ред получи шанс за брейк и се възползва за 5:3. В следващия гейм 25-годишната софиянка имаше два шанса да върне пробива, не съумя да го направи и загуби сета.

Сурусуа постигна брейк и в началото на следващата част. Този път Виктория успя да го върне незабавно за 1:1, след което срещата беше спряна заради дъжд. След подновяването Томова отново допусна пробив. Българката отново го върна, но пак загуби подаването си за 2:3. В следващия гейм тя пропиля пет възможности за рибрейк, три от тях поредни, и Сарасуа затвърди.  

Мексиканката, която е №178 в света, проби пак за 5:2 и след това сервираше за място в третия кръг на квалификациите. Виктория обаче върна единия брейк, а в следващия гейм отрази два мачбола, за да вземе подаването си, пише БНР. В десетия гейм латиноамериканката сложи край на срещата при общо четвъртата си възможност.

Томова си тръгва с осем точки за световната ранглиста, където е 133-а, както и чек за 16 хиляди евро.

Жребият за основната схема на "Ролан Гарос" ще се тегли днес, след 18 часа наше време. В него участват Григор Димитров, който ще бъде поставен, и Цветана Пиронкова, която получи „уайлд кард“.