Световният номер 1 Новак Джокович не се притеснява от заразяване с коронавирус на Откритото първенство на Франция, докато се подготвя за турнира. През юни Джокович и съпругата му Йелена се заразиха с вируса, но сърбинът заяви, че няма притеснения в Париж след постоянните тестове от август, когато мъжкият тенис беше подновен в Ню Йорк.

"Не се притеснявам от вируса", каза Джокович, който пристигна в Париж, след като спечели рекордната си 36-а титла на турнира "Мастърс" в Рим, пише БНР.

"Всъщност в момента не мисля за това. Много пъти съм тестван отрицателно, откакто имах положителен тест. Няколко пъти бях проверен в Рим, след което преди да пътувам до Париж, за да вляза във Франция", каза сърбинът. Джокович заяви, че ще бъде тестван на всеки четири дни в Париж в съответствие с правилата.

33-годишният сърбин беше дисквалифициран от Откритото първенство на САЩ заради неволен удар с топка срещу съдия на линията при завършено разиграване. Сега Джокович каза, че ще бъде особено предпазлив във Франция.

Ще се погрижа да не допусна една и съща грешка два пъти. Също така се опитвам да го приема, да си простя за случилото се и да продължа напред", заяви сърбинът.