Алехандро Давидович Фокина срещу Андрей Рубльов, двубой от "Ролан Гарос". Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира тази среща. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Все още не мога да повярвам как Андрей Рубльов успя да спечели мача срещу Сам Куери в първия кръг – американецът се отказа, като водеше с 2:0 сетове и 5:3 гейма. Рубльов успя да оцелее, да промени хода на мача. Мисля, че такава емоционална победа само ще му добави сила и самочувствие.

Рублев се изправя срещу Алехандро Давидович Фокина – испанецът също има руски корени. Трябва да е ясно, че Рубльов не игра толкова зле в началото на предния си мач, а просто Куери изглеждаше страхотно. Сервисът му летеше, на задна линия игра страхотно, и излизаше на мрежата.

С такава сила Давидович Фокина не може да се мери. Нито размерите, нито техниката му го позволяват. Той може да „бяга“ дълго време, но Давидович Фокина едва ли ще успее да излъже Рубльов във формата, в която се намира. Андрей играе по-бърз и остър тенис.

Мисля, че Рубльов ще спечели тук без никакви проблеми. Според мен ще бъдат изиграни по-малко от 34,5 гейма