Григор Димитров заяви амбициите си най-сетне да прескочи третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, който никога не е преминавал. Българинът отстрани днес словака Андрей Мартин. Общо четири пъти Димитров е отпадал в тази фаза в Париж.

"Направих доста непредизвикани грешки в началото на мача. Имаше много вятър и трябваше по време на мача да опитвам някои неща, наложи се да сменя и кордажа. Радвам се, че успях да намеря вариант да спечеля, особено във втория сет. Условията са много трудни за игра, защото всеки ден са различни - дъжд, слънце, вятър, но трябва да свикваме с тях и да продължаваме напред", каза Димитров пред камерата на БНТ.

В следващия кръг Димитров ще играе с победителя от мача между канадеца Денис Шаповалов и испанеца Роберто Карбайес Баена.

"Нямам предпочитания за следващ съперник. Концентрирам се върху моята игра. Имам стимул да спечеля и следващия мач и този път да се класирам за четвъртия кръг. Не бих казал, че това е някаква психологическа бариера, просто в предишните случаи не успях да използвам шансовете си", допълни Димитров.

"Прекарах тежко коронавируса, все още се възстановявам. Мисля, че в момента съм на около 90 процента физически, но трябва да си пазя много по-добре енергията в турнир като този. Искам да прекарвам повече време на корта. Не е лесно да се играе на клей по това време на годината", завърши българинът.