Диего Шварцман и Доминик Тийм изиграха изумителен мач на 1/4финалите на „Ролан Гарос“, който продължи 5 часа и 8 минути, преди аржентинецът да измъкне победата. 

Двамата показаха страхотен тенис, но дребничкият южноамериканец все пак успя да спечели със 7-6, 5-7, 6-7, 7-6 и 6-2, за да се класира за първи път за полуфиналите на турнир от Големия Шлем. 

Той направи по-малко уинъри – 47 срещу 65, но и по-малко непредизвикани грешки 62 срещу 81. След като успя да спечели тайбрека в четвъртия сет Шварцман се оказа по-свеж в петата част, в която направи два пробива и приключи мача. Освен това победителят бе  по-стабилен при втори сервис с 52% спечелени точки срещу 42% за Тийм. 

„Доминик е един от най-добрите в света и затова за мен е невероятно да го победя. На няколко пъти преди не успявах да спечеля толкова дълги мачове. Във втория и третия сет се ядосах, тъй като имах своите шансове и затова съм страшно щастлив. Това е огромна стъпка за мен напред“ заяви Шварцман, който най-вероятно ще се изправи срещу Рафаел Надал в битка за финала.