Новак Джокович срещу Рафаел Надал, финал на "Ролан Гарос". Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира тази среща. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Финал за мъже Ролан Гарос – Джокович срещу Надал. Леле, вече става страшно, настръхвам!

Новак ще играе на територията на Надал – Рафа е печелил 12 пъти в Париж. Корт „Филип Шатри“ вече е дом за него, той отива в него като за тренировка. И все пак ще има нерви, защото Джокович сега изглежда се е отървал от тази контузия на врата.

Видяхме, че на полуфинала той дори нямаше ленти – рамото като че ли също не го притесняваше. Вярно, играеше неравномерно, в интервюто си обаче той каза, че условията са по-благоприятни за него.

Чичото на Надал също каза, че е трудно за Рафа, тъй като топките не скачат толкова високо, както обикновено – колкото по-горещо е, толкова по-високо скача топката, а в Париж сега е хладно. Вятърът също ще се отрази на играта на испанеца.

И все пак Рафа е много добър на тази настилка, а Джокович е печелил Ролан Гарос само веднъж. Не е съвсем ясно как ще се развие тази среща, но поради факта, че считаме Рафа за царя на клея и че той просто води по феноменални статистически данни на тези игрища, прогнозирам, че той трябва да играе спечели от 20,5 гейма.