Феновете на тениса могат от днес да се сдобият с билети за най-силния турнир на ниво АТР, който ще се проведе в България. Организаторите на София Оупън обявиха цени на талоните от 18 до 160 лева за периода от 7 до 14 ноември. Те могат да се закупят онлайн на Eventim.bg, на Grabo.bg и ipass.bg.

Надпреварата ще се състои в „Арена Армеец”, като местата за публика са ограничени. Заради стриктното спазване на всички действащи противоепидемични мерки феновете ще бъдат разположени при задължително спазване на дистанция от две седалки. Това означава една трета от капацитета на съоръжението да бъде заето, или около 4500 души за всеки отделен ден.

Билетите, които се пускат в продажба от днес от 10:00 часа сутринта, ще бъдат с три категории. За първите 4 дни от турнира цената е еднаква за всички места, като закупилите пропуски по-рано ще имат възможност да изберат от свободните към момента. За вторите 4 дни, включващи полуфиналите и финала на турнира, са на различни цени спрямо мястото в залата.

7 тенисисти от Топ 20 заявиха участие за София Оупън следващия месец. До последно организаторите ще държат уайлд кард за Григор Димитров, който на този етап не е включил събитието в програмата си. 

За съжаление, един от участниците – Фабио Фонини (№16), вчера потвърди, че е дал положителен тест за коронавирус. Италианската звезда е трябвало да откаже участие на турнира от сериите АТР 250 в Сардиния. Той ще се възстановява в домашни условия, но надеждите са, че заразяването му няма да сложи край на сезона.