Доста любопитно изречение от сайта на АТР по повод битката за №1 в края на годината свързва Рафаел Надал с евентуално участие на Sofia Open, пише Tenniskafe.com.

От сайта на Мъжката тенис асоциация разглеждат вариантите в битката между Новак Джокович и Рафаел Надал за лидер в края на сезона, която на практика е почти решена в полза на сърбина.

Джокович вече спечели един мач във Виена и по принцип с още една победа ще си гарантира №1. От АТР обаче обясняват защо няма да обявят Джокера за сигурен лидер в края на годината при следващ успех във Виена. Причината е именно в теоретичната възможност Надал да играе в София чрез уайлд кард и при титла да вземе още 250 точки в актива си.

Заради всичко това Джокович се нуждае от титлата във Виена, за да бъде гарантирано с първата позиция още в края на тази седмица.

„Джокович ще си осигури №1 в ранглистата за края на годината през тази седмица, ако спечели титлата във Виена. В противен случай остава възможно световният №2 Рафаел Надал да завърши годината под №1, ако испанецът вземе уайлд кард за АТР 250 турнира в София между 8 и 14 ноември“, се казва в текста.

Разбира се, от АТР се застраховат с всички възможни варианти и шансът да видим Надал в София едва ли е много голям. Но едно е сигурно, дори да има минимална възможност, организаторите на драго сърце ще връчат една от трите си покани на 20-кратния шампион от Големия шлем.

А докато сте на вълна теория, то можем да завършим с това, че Григор Димитров все още има шансове за участие на Финалите на АТР. С малката подробност, че за целта трябва да спечели турнирите във Виена, Париж и София.