Рафа Надал постигна победа №1000 в кариерата си, след като трудно надви сънародника си Фелисиано Лопес на Мастърса в Париж, където започна битката за първа титла от надпреварата. 

Световният №2 спечели с 4-6, 7-6 (5), 6-4 като по този начин стана 4-ият тенисист, който стига 1000 победи. Преди него това направиха Джими Конърс – 1274, Роджър Федерер – 1242 и Иван Лендъл – 1068. 

Това бе първи мач на Надал на твърди кортове от 8 месеца и той имаше сериозни проблеми срещу Лопес и неговата силна игра с излизания на мрежата, но все пак успя да се наложи. 

64-ият в света бе спечелил предишните два мача срещу Матадор, но сега не успя да удължи серията си. След загубата в тайбрека на втората част Лопес допусна пробив на нула в първия гейм от третия сет и до края нямаше връщане назад. 

Мачът продължи 2 часа и 30 минути, а Надал направи 16 аса, за да спечели първия си двубой след триумфа на „Ролан Гарос“ миналия месец. 

„Това е огромно постижение, което означава, че съм стар. Също така обаче означава, че съм играл добре през тези дълги години и това може само да ме радва. Мога само да съм благодарен на всички, които ми помогнаха да стигна дотук“ заяви Рафа.