Бившата номер 1 в света при жените Каролина Плишкова прекрати професионалните си взаимоотношения с треньора Даниел Валверду след края на сезон 2020, съобщи 28-годишната тенисистка.

Чехкинята назначи Валверду и добави в щаба си Олга Савчук през ноември 2019, след като се раздели с Кончита Мартинес, но не се наслади на особени успехи този сезон, който бе засегнат от пандемията от коронавирус. Тя вдигна единствената си титла за годината в Бризбън през януари и отпадна във втория кръг както на Ю Ес Оупън, така и на Ролан Гарос.

„Поради ограничения брой турнири от WTA до края на годината, турнирът в Острава беше последният ми за сезона. За съжаление, поради времеви ангажименти, двамата с моя треньор Даниел Валверду се съгласихме да прекратим съвместната си работа. Бих искала да благодаря на Дани за работата и времето, което прекарахме заедно“, сподели световната номер 6 в Туитър, добавяйки, че скоро ще започне подготовка за предстоящия сезон. Валверду работи и с швейцареца Стан Вавринка.

Преди това той имаше треньорски ангажименти с Анди Мъри, Томаш Бердих и първата ни ракета Григор Димитров. Плишкова преди бе тренирана от Иржи Ванек, Давид Котиза, Томаш Крупа и Рене Стъбс. /БГНЕС