Младият италиански талант Яник Синер елиминира миналогодишния вицешампион Мартон Фучович (Унгария) в първия кръг на турнира по тенис от категория АТР 250 в София.

19-годишният Синер, 44-и в световната ранглиста, се справи с Фучович с 6:2, 6:4 за малко повече от час и половина.

Тийнейджърът пропиля ранен пробив аванс, но след 2:2 взе седем поредни гейма, с което спечели първия сет и поведе с 3:0 във втория.

Унгарецът, 55-и в класацията на АТР в момента, не се отказа и успя да изравни за 4:4, но в десетия гейм отново допусна пробив, което се оказа решаващо.

Това беше последната среща от първия кръг на надпреварата.

„Бях загубил от него в три сета на Откритото първенство на Австралия. И днес не беше лесно, той сервираше отлично. Успях да го пробия и после стана по-лесно. Водех с пробив и в следващия сет, но той го върна. Все пак съумях да спечеля, но беше труден мач, както всеки от първи кръг на турнир“, коментира италианецът след мача, цитиран от БНР.

„Като личност съм същия, тренирам по същия начин, имам изградени навици“, така отговори Синер на въпроса на БНР какво се е променило за него, след като преди точно година спечели титлата от младежкия мастърс в Милано. „В съблекалнята виждам вече тенисисти, с които не съм играл преди. Класирането ми в ранглистата се промени, което е добре

За съперника си на осминафиналите Марк-Андре Хюзлерот Швейцария заяви, че знае, че е левичар и сервира добре, а също така обича да излиза на мрежата.