Яник Синер се класира на полуфиналите на Sofia Open 2020. Младият италиански тенисист записа впечатляващ обрат над третия поставен Алекс Де Минор и го победи с 6:7 (3), 6:4, 6:1.

Двамата изиграха един от най-стойностните двубои от началото на петото издание на Sofia Open, a с успеха Синер вече води с 2-0 в преките битки с Де Минор, след като го победи и на финала на младежкия Мастърс в Милано преди година.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в началото, след което успяваха да печелят подаванията си и логично се стигна до тайбрек, в който Де Минор запази по-добра концентрация и се наложи със 7:3 точки. Играта продължи да бъде изключително равностойна и във втората част, която беше решена от пробив на Синер в седмия гейм.

При това италианецът стигна до брейк от преднина 40:0 за Де Минор. Натрупал увереност от изравняването на резултата, Синер заигра още по-силно във финалния сет, чийто успех си подпечата бързо, повеждайки още в началото с два пробива и преднина 4:0 гейма. До края на срещата Де Минор успя да спечели едва един гейм.

В спор за място на финала в София 19-годишният Синер ще срещне Адриан Манарино, който в първия четвъртфинал надви в три сета Раду Албот.