Световният номер 3 Доминик Тийм се класира за решаващия мач за титлата на Финалите на АТП за втора поредна година, след като победи водача в световната ранглиста Новак Джокович със 7-5, 6-7(10), 7-6(5) в изключително оспорван и драматичен полуфинал от надпреварата.

Тийм и Джокович направиха един от мачовете на година, като сърбинът отново демонстрира своя характер, за да отрази четири мачбола в тайбрека на втория сет, но в крайна сметка Тийм бе по-агресивен и прецизен, и заслужено стигна до успеха. В първата част двамата тенисисти вървяха на сервис до 5-5, когато австриецът успя да стигне до пробив, след което затвори сета на собствен сервис. 

Втората част също бе равностойна, като Тийм трябваше да отрази три сетбола на собствен сервис в края, преди да стигне до тайбрек, в който шампионът от Ю Ес Оупън стигна до цели четири мачбола, но не успя да реализира нито един и Джокович надделя с 12-10, за да вкара мача в решаващ трети сет. 

В него двамата бяха безгрешни на сервис и не се стигна до нито една точка за пробив, а тайбрекът отново предложи големи емоции. Джокович започна по-уверено и натрупа преднина от 4-0, но този път Тийм показа характер и взе шест поредни точки, за да стигне до нови два мачбола. Новак отрази първия с ас, но при шестия си опит Тийм не сбърка и затвори мача след близо три часа игра, по време на които Джокович не успя да постигне нито един пробив.

По този начин Тийм достигна до финала в Лондон за втора поредна година, след като през 2019 загуби в мача за титлата от Стефанос Циципас, а утре негов съперник в битката за трофея ще бъде Рафаел Надал или Данийл Медведев. Вторият полуфинал започва в 22:00 часа българско време тази вечер. /БГНЕС