Световният №1 в тениса Новак Джокович се забърка в политически скандал в последните дни на годината заради бутилка ракия.

Сръбският тенисист се снима с подарък, който е специално питие, върху което е изобразен Дража Михайлович - генерал от югославската армия и лидер на четническото движение, което му носи противоречива репутация, пише "Монитор".

Някои сърби го считат за герой от световните войни, но за сметка на това Михайлович, известен още като “Чича Дража”, не е особено долюбван в други републики от бивша Югославия като Босна и Херцеговина и Хърватия заради военни престъпления по време на Втората световна война.

В Хърватия настръхнаха срещу Ноле, като медиите отчитат, че не са очаквали от Джокович да подкрепя “военни престъпници и националисти”, докато в Босна пишат, че Джокера е “разрушил цялата си репутация с една снимка”.

Това не е първи международен скандал със спортен привкус, който е свързан с генерал Михайлович.

Преди години легендарният сръбски баскетболист Милан Гурович не бе допуснат на територията на Хърватия и Босна при гостуванията на „Партизан“ във въпросните държави, защото на рамото си има татуировка именно на Михайлович.