Цветана Пиронкова, която е №21 в схемата, започва участието си на Аустрелиън Оупън срещу японката Кьока Окамура, която е №238 в световната ранглиста.

При успех четвъртфиналистката от US Open 2020 ще срещне Юлия Грабер (№227) или На-Лае Хан (№204). Поставената, която може да застане на пътя на пловдивчанката в решителния трети кръг е рускинята Маргарита Гаспарян (№125).

Жребият изглежда благосклонен и за втората ни ракета Виктория Томова, която също е поставена под №24. На старта на квалификациите тя ще играе с участващата с уайлд кард 16-годишна австралийка Шарлот Кемпенарс-Пож.

Във втори кръг съперничка би била една измежду Ребека Марино (№312) и Жаклин Кристиан (№168). Другата поставена в тази част и съответно потенциална съперничка в трети кръг е чехкинята Тереза Мартинцова, която е 120-а в класацията на WTA.

Елица Костова ще играе в първи кръг с германката Антония Лотнер, която е №179 в света, а във втори кръг би могла да срещна една от поставените – белгийката Ясалин Бонавентур (№122).

Най-тежък бе жребият за Изабелла Шиникова, която в първи кръг ще играе с втората в схемата на квалификациите – Ошеан Доден от Франция, която е 107-а в света и остана на косъм от директно място в Мелбърн. Другата поставена в частта на Шиникова е румънката Моника Никулеску.