Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се оплака, че “добрите му намерения” спрямо неговите колеги в Мелбърн не са били добре разбрани и са били изкривени. Джокович публично поиска по-добри условия за карантинираните тенисисти в австралийския град и публикува списък с искания за всеки играч, сред които частна къща с тренировъчен корт, по-кратък период на карантина при отрицателен тест и по-добра храна.

Исканията му бяха категорично отхвърлени от премиера на щата Виктория Даниел Андрюс и срещнаха остра реакция сред обществото в Австралия, включително и някои местни тенисисти. Сам Грот описа исканията на Джокович като “егоистичен политически ход, целящ да набере популярност”, докато Ник Кирьос директно нарече сърбина “глупак”.

“Добрите ми намерения спрямо моите колеги в Мелбърн бяха изкривени и изкарани егоистични, трудни и неблагодарни. Не всяко действие се приема за такова, каквото е, и в такива моменти се питам дали не трябва просто да се отдръпна и да се наслаждавам на своите привилегии, вместо да обръщам внимание на проблемите на другите. Аз искрено се интересувам от трудностите на моите колеги тенисисти и също така много добре разбирам как се върти светът и кой става по-голям и по-добър, както и защо”, сподели Джокович в своя публикация в социалните мрежи.

“Случаят ескалира в медиите и се създаде впечатлението, че играчите, включително и аз, сме неблагодарни, слаби и егоистични, заради неприятностите, които имаме с карантината. Съжалявам, че стана така, тъй като знам колко благодарни са много от нас. Всички сме дошли в Австралия, за да играем тенис. Да не можеш да тренираш и да се подготвяш за турнира не е лесно”, допълни Джокович, който е осемкратен шампион в Мелбърн. /БГНЕС