Серина Уилямс се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като надви безпроблемно Нина Стоянович с 6-3, 6-0 за малко над час игра.

Поставената под номер 10 в схемата при жените поведе в сетовете след пробив в четвъртия гейм на откриващата част и до края не допусна колебания, а във втората част не даде нито един гейм на 99-та в света сръбкиня. Американката, която гони 24-та титла от Шлема, с което би изравнила Маргарет Корт, завърши с 27 уинъра и 11 непредизвикани грешки.

В първи кръг тя победи с лекота германката Лора Зигемунд с 6-1, 6-1. В спор за място на осминафиналите Серина ще играе с Анастасия Потапова, след като рускинята се наложи над Тимеа Бабош с 6-2, 6-4. Сестрата на Серина – Винъс, отпадна след тежка загуба от Сара Ерани с 1-6, 0-6.

Напред от фаворитките продължиха миналогодишната финалистка Гарбине Мугуруса и намиращата се в топ форма Арина Сабаленка. Освен тях за трети кръг прогресираха още Маркета Вондрушова, Ан Ли, Су Уей Сие, Сорана Кърстя, Зарина Диас, Фиона Феро и Онс Жабер.