Григор Димитров срещу Аслан Карацев, 1/4 финал на Аустрелиън Оупън. Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира този двубой. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Карацев продължава пътя си в турнира – следващият му съперник е Григор Димитров. Григор е фаворитът в този мач – разбираемо е, защото той е по-опитният играч.

Да припомня, че Карацев за първи път ще играе в основната схема на турнир от „шлема“. Никой не очакваше да види подобна игра от него – той победи Шварцман и Оже-Алиясим и победи последния, губейки с 0-2 в геймовете.

Карацев играе активен, без особени очаквания за тенисист от Русия, но сега е ясно, че той се стреми към нещо повече. Обикновено сме свикнали да виждаме, че след сензации тенисистите се отпускат и играта им не върви добре, но тук видяхме, че той победи Шварцман и направи феноменален обрат в предишната си среща.

Ами Григор? Изглежда, че Димитров също е намерил своята игра. Отдавна той не показвал такива резултати. По-рано в схемата той разби полуранен Тийм. Всичко това може да стресира Димитров, тъй като той ще бъде фаворит. Така че подозирам, че Карацев може да спечели два сета – залагам на хендикап +1.5 сетове за Аслан Карацев.