Новак Джокович срещу Даниил Медведев, финал на Аустрелиън Оупън. Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира този двубой. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

И така, Даня Медведев ще играе на финала на Откритото първенство на Австралия. Там той среща хазяина на кортовете, може да се каже, Новак Джокович. Новак е печелил 8 пъти на Откритото първенство на Австралия и обича да играе на централния корт.

Дори не знам какво трябва да се случи, за да може Джокович окончателно да бъде „премахнат“. Между другото, експертите смятат, че Новак не е толкова голям фаворит в този мач, въпреки че обикновено в това отношение той води с голяма разлика.

Ами Дана? Медведев играе красиво. Той сервира добре и играе в подобен стил на сърбина – сякаш Джокович ще се бори с огледалния си образ.

Единствената разлика е сервисът на Медведев, който лети по-бързо заради размаха на руснака. Вярно е, че на този турнир Джокович добави скорост на сервиране и дори рискува на втори сервис.

Джокович вече няма контузия, а от полуфиналите стана ясно, че не се притеснява от нищо, както каза на пресконференцията. Очаквам ожесточена битка и мисля, че ще бъдат изиграни повече от 40,5 гейма.